Praktijk

Beginnen met rijlessen
Als je wilt beginnen met rijlessen, raden we je aan om eerst een proefles te nemen. Zo kun je kennismaken met de rijschool en je instructeur, hoe hij/zij rijles geeft en of hij/zij hiertoe bevoegd is. Na de proefles krijg je persoonlijk advies en een voorstel voor het rijlespakket dat aansluit op je vaardigheden en mogelijkheden. Een proefles verplicht je tot niets. De rijlessen starten vanaf Terneuzen, Axel, Hulst, Hoek, Sas van Gent en omgeving. 

Proefles
Een proefles duurt 50 minuten, inclusief het evaluatiegesprek. De instructeur let op je kennis, leervermogen en vaardigheden en geeft je na afloop persoonlijk advies over het rijlespakket dat het beste bij je leerstijl past en voordelig mogelijk is. Als de instructeur en zijn/haar manier van rijles geven je bevalt, kun je na de proefles bepalen of je verder wilt gaan met het volgen van rijlessen. Een proefles is gratis dus je zit nergens aan vast. Ben je nieuwsgierig naar onze lesmethode en wil je weten hoe je eerste rijles gaat verlopen? aanmelden kan via onze contactformulier.


Onze lesmethode
Een vaste instructeur en lesauto zorgen ervoor dat je minder zenuwachtig bent en/of minder last van prikkels hebt. Motivatie en duidelijkheid zijn essentieel om goed te leren autorijden. Doelmatig lessen is de sleutel hiervoor. Wij maken gebruik van een stap-voor-stapmethode: je instructeur gebruikt een lesplan dat precies op je tempo en leerstijl aansluit. Door dit zorgvuldige lesplan krijg je gestructureerde rijlessen.

Op de  (digitale)instructiekaart kun je de logische volgorde van de rijlessen zien en je ontwikkeling nauwgezet volgen. Hoeveel rijlessen heb ik nodig voor mijn rijbewijs? De ervaring leert, dat je gemiddeld zo’n 40 rijlessen nodig hebt om praktijkexamen te kunnen doen. 

De Bovag gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft en dat er voor elk jaar dat diegene ouder is er één rijles meer bij komt. Natuurlijk is dit slechts een indicatie. Niet elke leerling is gelijk, de een leert vlotter dan de ander. Van jou een veilige, vlotte en verantwoordelijke bestuurder maken, dat is onze missie. 


Voor meer info neem gerust contact met ons op.

 


Print article