Les-Auto

Bij Rijschool Safe draait alles om veiligheid, daarom hebben we bewust gekozen om onze lessen te geven in een Volvo V40. De veiligste auto ooit getest door NCAP!
Er zijn verschillende testen gedaan door verschillende testpanels: 

ANWB schrijft:
Nieuwe Volvo V40 scoort hoog in crashtest. V40 beschermt zowel inzittenden als voetgangers maximaal.De nieuwe V40 van Volvo heeft zeer goed gescoord in de jongste Euro NCAP crashtest. In die tests werden diverse auto’s tegen de muur gezet waaronderde Ford B-Max, de nieuwe Audi A3, de nieuwe Renault Clio en de Kia Cee’d. De Volvo haalde de hoogste score ooit waar het om voetgangersveiligheid gaat.


Autoweek schrijft:
Het Zweedse Volvo heeft een naam hoog te houden als het gaat om veiligheid. Met de nieuwe V40 heeft het merk zijn reputatie in ieder geval weer veiliggesteld. Volwassen inzittenden kunnen met een gerust hart plaatsnemen, hier scoort de V40 namelijk een bijna perfecte 98 procent. Zelfs de zijwaartse paalbotsing zorgt voor een goede score voor elk lichaamsdeel.
Kleine passagiers op de achterbank hebben relatief weinig te vrezen. De V40 scoort voor de becherming van kinderen 75%. Op het gebied van voetgangersveiligheid scoort de Zweed 88 procent. Opvallend goed, voetgangersveiligheid is juist de categorie waar veel autofabrikanten door de mand vallen. De V40 gooit vooral hoge ogen met zijn airbag voor voetgangers. Op het gebied van veiligheidsassistentie zet de V40 een perfecte 100 procent score neer.


Mobilitycentre schrijft:
Veilige technologie in de V40.Voorzien van de nieuwste technologie, een comfortabel interieur met goed zicht rondom, een instelbare snelheidsbegrenzer, een kleine draaicirkel en full-screen navigatie is uw V40 in staat om als lesauto goed voor de dag te komen.


Ook beschikt de Volvo V40 over de volgende eigenschappen die hem nog veiliger maken: 

  • City Safety
  • LED dagrijverlichting
  • Adaptieve Bi-Xenonverlichting
  • Adaptief remlicht
  • ABS
  • Zijairbags en een unieke knieairbag
  • Voetgangersairbag (primeur!)

De nieuwe Volvo V40 behaalde de maximale EURO NCAP-score van vijf sterren. Op het gebied van veiligheid voor volwassene scoort de V40 maar liefst 98% . In de categorie ‘Safety Assist’ behaalde de V40, dankzij de intelligente veiligheidsystemen de volle 100% score. De Volvo V40 is ongeëvenaard veilig en de score was dan ook de hoogste ooit gemeten door Euro NCAP.

Voor meer info of onze pakketten, neem contact op.

 

Print article