Eigen Verklaring & Machtiging

RIJSCHOOL MACHTIGEN
Om een examen te kunnen reserveren bij het CBR, hebben wij een eenmalige online machtiging nodig van de desbetreffende leerling, en dien je je gezondheidsverklaring in te vullen. Lees hieronder verder voor meer informatie over de gezondheidsverklaring.

Om een machtiging uit te voeren heb je je DigiD nodig. Ga naar mijncbr en klik op rijschool machtigen. Op het invulformulier worden je gegevens gevraagd, vul dit zo volledig mogelijk in. Om de rijschool te machtigen dien je ook de rijschoolcode in te voeren. Onze rijschoolcode : 4713U8

Als je machtiging is gelukt krijgen wij automatisch een bevestigingsmail en kunnen wij de examens voor jouw reserveren. Heb je nog geen DigiD code vraag deze aan dan aan via  digid en krijg deze binnen  5 werkdagen thuis gestuurd.

EIGEN VERKLARING
Bij de aanvraag van een praktijk examen dient er een eigen verklaring te worden ingevuld. Dit zijn 11 vragen die gaan over jouw gezondheid. Omdat het persoonlijke vragen zijn dien je dit zelf aan te vragen.

Is je gezondheid in orde dan worden alle vragen met nee beantwoord. Op  mijncbr  kun je de eigen verklaring digitaal aanvragen en invullen, Je hebt hierbij je Digid code nodig. Er zijn kosten aan verbonden, de eigen verklaring bedraagt € 34,80 Je kunt betalen met IDEAL.

Ergens ja ingevuld?
Echter als je een vraag met ja beantwoord; bijvoorbeeld je slikt een bepaald medicijn voor een chronische aandoening. Dan dien je de eigen verklaring aan te vullen met een geneeskundig verslag. Met dit formulier ga je naar een arts. De arts vult het verslag voor je in, vervolgens stuur je dit op naar het CBR. Dit verslag word beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR.

Aanvullend onderzoek?
In sommige gevallen kan je worden opgeroepen voor een aanvullend onderzoek in de vorm van een rijtest. De kandidaat rijdt dan een uur lang samen met een arts. De arts beoordeelt hierbij bijvoorbeeld het motoriek of het gezichtsvermogen. Na de test krijgt de kandidaat of groen licht om het examen aan te vragen, of hij vindt de kandidaat nog niet klaar voor het examen en kan een nog een rijtest inlassen. Aan de rijtest zijn geen kosten verbonden wel moet je rekening houden met de huur van de lesauto. Meer informatie over de rijtest vind op de site van het CBR.

Print article