Senioren Cursus

Voelt u, uw vader of moeder, opa of oma zich niet meer zo veilig en zelfverzekerd in het verkeer? Dan is wellicht een opfriscursus speciaal voor senioren een goede idee!

Het verkeer is in de loop der jaren veranderd: er zijn meer auto’s op de weg gekomen, mensen hanteren een andere rijstijl dan vroeger en ook de verkeersregels zijn op sommige punten veranderd. Weinig mensen die een lange tijd geleden hun rijbewijs hebben gehaald hebben op een later moment een cursus gevolgd om te kijken of hun rijgedrag nog genoeg is afgestemd op het hedendaagse verkeer. Daardoor kan het voorkomen dat ouderen zich onzeker of zelfs onveilig voelen in het verkeer, dit is jammer omdat dit hun mobiliteit belemmerd. Daarom biedt Rijschool Safe een opfriscursus aan speciaal voor senioren!

Voorafgaand zal met de instructeur, middels een intakegesprek, de persoonlijke knelpunten en behoeften worden besproken. Daarna zult u samen met de instructeur een voor u gepaste route rijden. Hierbij krijgt U nuttige tips om uw rijstijl, rijvaardigheid en daardoor vertrouwen op de weg te vergroten. Aan het einde zal er een evaluatie plaatsvinden en indien gewenst een vervolgles worden ingepland.


Wenst u meer informatie over de seniorencursus? Neem gerust contact met ons op.

Print article